Всичко за вашите домашни любимци.....

  [BG]   EN  

 
Рейтинг: 3.00
(104)
Какво ново
Паразити по домашните любимци/БОЛЕСТИ
Обяви
Галерия на породите
Добави сайт
Добави обява
За контакти с нас


ФОТО ГАЛЕРИЯ БЕБЕТА von "ALEXANDER" Видео Пансион за Вашия любимец Обучение на Вашия домашен любимец Полезни сайтове

Паразити по домашните любимци/БОЛЕСТИ
Вземи в gLOG
Дипилидиоза
21.08.07 23:44
Дипилидиоза – причинителят е вид тения, Dipilidium caninum. Бълхите са междинен гостоприемник на тази тения – те пренасят яйцата й. Когато чрез близането кучето или котката погълнат бълха, те се заразяват. Човек също може да се зарази по същия начин – ако при прегръщането и целуването на животното неволно погълне бълха. Диагнозата се поставя лесно. Клиничните признаци, ако има такива, са намален апетит, отслабване, периодична диария. Често се откриват членчета на тенията с форма и големина на краставичени семки по изпражненията и по козината около ануса на животното. Чрез микроскопското фекално изследване се откриват яйца на тенията, а по животното се откриват бълхи. Лечението е лесно – има богат избор от лекарства срещу тения. Задължително е и външното обезпаразитяване срещу бълхи. И при 5-те разгледани тук заболявания най-добрата профилактика се състои в това, животното да няма външни паразити. Обърнете се към вашия ветеринарен лекар за ефективни препарати срещу кърлежи и бълхи. През летните месеци, когато има комари, използвайте препарати срещу дирофилариоза веднъж месечно. Средствата, изразходвани за профилактика, са многократно по-малки от средствата за лечение, а в тежките си форми първите четири заболявания са с висока смъртност.

  БЯС
21.08.07 23:50
Бесът – това е остра инфекциозна болест, предизвиквана от вирус. Тя се проявява със симптоми от нарушения на дейността на централната нервна система. Към болестта са възприемчиви всички млекопитаещи, птиците и човекът. Бесът е най – тежката зооноза и затова е необходимо да се знае как се заразяват животните и човекът и какви мерки трябва да се вземат, за да не се проявява това смъртоносно заболяване.

  КРАСТА
21.08.07 23:52
Среща се често и нанася доста икономически загуби. Има 3 вида в зависимост от вида на кърлежа, който я причинява и от местообитаннието му в тялото: акароза, нотоедроза и псороптоза.

 начало 1 . 2 край 

0.0751